› Prodávané značky › Aspall
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem
Vyrobený k uctění 275. výročí výroby jablečného vína (cideru) 8. generací bratří Barryho a Henryho Chevallierových
Popis chuti: Ovocný, suchý, řízný, hasící žízeň, chutný.
Návod k podávání: Výtečný k vepřovému na jemném kari, ke kuřeti s rajčaty a sladkým pepřem i k jablečnému koláči Bramley.
Jablečné variace: Hořkosladké, kuchyňské a dezertní.
Tento cider jsme nazvali Imperial (říšský) na počest našeho praděda J. B. Chevalliera, který s ním uspěl roku 1921 na Ovocné výstavě (koloniální) říše. Každý rok děláme zvláštní archivní ročník. Tento je náš 286. (dvoustý osmdesátý šestý).
Popis chuti: Bohatě karamelová, dráždivá chuť vylepšená hořkosladkými jablky z jediné roční sklizně. Tóny po rozinkách, datlích a sušených švestkách. Sladký smíšený dozvuk.
Návrhy na podávání: Vynikající k jehněčímu s knedlíkem, k bažantovi a k silným sýrům jako Brie de Meaux, Stinking Bishop a Blue Stilton.
Pojmenovali jsme ho po našem milém Harrym, který spojil půvaby Suffolku s francouzskou tradicí výroby cideru, aby po 50 let vytvářel řemeslně dokonalé cidery.
Popis chuti: Středně suchý a usazený s květinovým aroma s cedrovými tóny po jablkách.
Návrh k podávání: Ideální k zelenému thajskému kari, k marockému tažínu, k dušenému hovězímu s červeným zelím i k řeckému salátu s fetou (bílým sýrem).
Alkohol: 4,6 %
Vhodný pro celiaky, vegetariány a vegany. Obsahuje siřičitany.
První cider vyráběny v závodě Barryho a Henryho Chevalliera poté, co spojili výrobu. Pracuje se na něm sedm let a je to stále oblíbený nápoj.
Popis chuti: Plný, suchý, s rafinovaným a elegantním aroma po květinách, které zachycuje zahradní esenci.
Suffolský cider Perronellin ruměnec je inspirován naší babičkou Perronellou, která ráda sbírala ostružiny na kopcích kolem zahrad v Aspallu.
Popis chuti: Přitažlivý jablečný a ostružinový tón na patru s dobrým vyrovnáním kyselosti a dlouhým jemným ovocným dozněním.
Návrh na podávání: Úžasný ke kachně s čínskou (hoisin) omáčkou, k ostrým ovocným pudinkům jako citronový dort či angreštový pudink (gooseberry fool).
Perronelle Chevallier byl průkopníkem hnutí za výrobu z přírodních látek, proto spoluzakládal v roce 1946 Sdružení pro půdu (Soil Association). Máme nejdelší trvalé držení akreditace tohoto Sdružení.
Popis chuti: Plný a zemitý s rustikálními vlastnostmi a s mimořádným blokováním taninu.
Návrh na podávání: Chutný k párkům, k pizze chorizo (pizze se salámem či šunkou), k boloňským špagetám, ke středomořským lasagním se zeleninou i ke zvěřině.
Nastavení