› Prodávané značky › Zacapa Centenario
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 26 položek celkem
Dárkové balení obsahuje láhev a dvě originální skleničky.
Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez.
Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let.
Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěžě a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy.
Vlajková loď mezi rumy. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější master blenderky, paní Loreny Vásquez. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa uveden do Síně slávy této prestižní světové soutěže a stal se tak neoficiálním etalonem pro superprémiové rumy.
Menší láhev o obsahu 350 ml, dodávána bez tuby.
Ron Zacapa Centenario X.O. je směsí rumů destilovaných pouze z nejsladších, prvně lisovaných šťáv panenského medu cukrové třtiny zrajících 6 – 23 let v Solera Systému.
Ten se skládá ze sudů, které dříve obsahovaly robustní bourbony, jemná sherry a vynikající vína Pedro Ximénez. Tento rum je následně uložen do 250 litrových francouzských dubových sudů, které dříve uchovávaly desetiletý koňak.
Jedná se tedy o blend rumů starých 6 – 25 let.
Sběratelský kousek!
Ron Zacapa Centenario X.O. je luxusní třtinový rum zrající 25 let v dubovém sudu metodou Solera. Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny.
Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez.
Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac.
Ron Zacapa Centenario X.O. je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 25 let, které jsou následně více než rok blendovány, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuťi.
Je charakteristický velmi jemnou chutí s tóny vanilky, světlého pomeranče a tropického ovoce. Zacapu si nejlépe vychutnáte samotnou při pokojové teplotě nebo na ledě ve sklenici se širokým dnem.
Výrobce doporučuje ochutnat rum i v v kombinaci s cukrovým sirupem a pomerančovým bitterem. Ron Zacapa pochází z města podle kterého je pojmenován ležícího na východě Guatemaly.
Plantáže cukrové třtiny se však rozkládají na jihozápadě Guatemaly, a to na vulkanické planině Retalhuleu.
Limitovaná edice Zacapa Reserva Limitada 2019, tentokrát v šedo-zlatém tubusu.
Edici inspirovanou tajemným kouzlem Guatemaly tvoří rumy 6 až 24 let staré, osobně vybrané master blenderkou Lorenou Vásquez. V závěrečné fázi rumy zrály v sudech po vínech Moscatel, které v něm probudily vanilkové tóny a aroma čokolády, rozinek a květin.
Vyznačuje se hlubokým aroma, bohatou barvou a výjimečnou chuť. Zacapa to je jedinečná rovnováha komplexních vůní a chutí.
Vůně karamelizovaného ovoce, rozinek, švestek, čokolády, koření, tóny kouře. Chuť je bohatá s výraznou příchutí kouře, náznaky dřevěných, ovocných a kořeněných tónů.
Ron Zacapa Reserva Limitada 2013 je rum intenzivní mahagonové barvy, jeho vůně je čokoládová, s praženými ořechy, karamelizovaným sušeným ovocem, karamelem, vanilkou, rozinkami, dřevem a suchým citrusovým náznakem.
Název Ámber se týka jantarové barvy tohto rumu. Zacapa Master Blender, Lorena Vásquez, vytvorila tento jedinečný rum na počest sopek v Guatemale. Sopečný popel prřispívá k úrodné půdě a dáva cukrové třtině sladkost. Směs rumů od 4 - 12 let, vyrobená s použitím metody Solera, tvoří základ tohto rumu.
Rum Zacapa Centenario 30 Aňejo je skvostem v kolekci rumů Zacapa Centenario. Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Ron Zacapa Centenario 30 Aniversario je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 30ti let , které jsou následně více než rok blendovány, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuti. Representativní láhev je uložena v honosném dárkovém kufříku společně se 2 sklenkami prestižní značky RIEDEL.
Rumová sklenice s logem.