Fieldblend ze šató. Mladá vinice, které interně říkáme Firma, vysazená před pár roky vlastními silami. Vinice, ve které se pohybuju asi nejvíc, protože ju mám tady pod nosem. V podstatě první sběr a první víno odtud. Což je vždycky napínavý, jaký bude. Jsem rád, jak to dopadlo: bujný, živelný volnomyšlenkář. Často přísahám na staré vinice. Což pořád platí, ale… Naše je víno, které je ve finále důležitější víc, než jsem si myslel. I proto ten název. (Který, jak jste asi uhodli, původně vznikl trochu v narážce na Moje. A etiketa je zas narážka na ceduli začátku a konce obce, která stojí doslova 3 kroky od vjezdu do vinařství.)
Přiznávám, že mírné perlení nebyl úplně plán – víno pomalu kvasilo a myslím, že pořád ještě trochu jede doteď. Na začátku června 2022 jsem si tudíž řekl, proč toho nevyužít a nezavřít to do láhve, ať se fermentace dokončí pod korunkou. Ať se o část kouzla blahodárných kvasnic podělíme s těmi, co naše vína pijí rádi. A první ročník byl na světě.
Trošku funky divočina na nose. Hodně živá nervní kyselina, zároveň tě propleskne tříslo. Tomuto vínu sluší protřepaní s kalem před podáváním, jak k tomu vybízí i zadní etiketa.