Vinařská oblast Sud de France

Vína z vinařské oblasti Sud de France

 

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

  • 77040 jcm mon rose 2021 0 75l Kód: 77040
    JCM Mon Rosé 2021, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování a přímé lisování (pneumatický lis), každá odrůda vinifikována odděleně. Fermentace při 17°C s vybranými kvasinkami. Zrání v cementových tancích po dobu 40 dní na kalech za pravidelného míchání. Během procesu je víno pravidelně promícháváno, aby se zachovaly všechny jeho vlastnosti, ovocný výraz a koncentrace.

    Barva vína je čirá růžová.
    Vůně je elegantní a výrazná s jemným aroma ovoce (bílá broskev, červený rybíz), květinovými tóny se špetkou eukalyptu, které dodávají do charakteru svěží nádech.
    Chuť je plná, hladká, velmi svěží a dobře vyvážená s ovocnými znaky (třešně, maliny) a pozoruhodnou délkou, kterou provází elegantní svěží mátový závěr.

    Nejlépe víno chutná vychlazené na 9-11 °C k předkrmům nebo špízu z krevet, k lososu s koprem, telecí kotletě v lískooříškové krustě nebo k zeleninovým tagliatelle.

    199 Kč
  • 77037 jcm mon gewurztraminer 2020 0 75l Kód: 77037
    JCM Mon Gewurztraminer 2020, 0,75l
    Skladem (6 ks) Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování, pneumatické lisování pod inertním plynem používaným pouze na první lisy. Fermentace při 16°C po dobu 15 dnů. Zraje na kalech po 3 měsíce v nerezové kádi.

    Barva vína je jiskrná zlatá se zelenými odlesky.
    Vůně je aromatická a komplexní, s intenzívní květinovým aroma jako jsou růže, citrusové plody a peckovité ovoce.
    Chuť je svěží s dlouhotrvajícím dozvukem v ústech.

    Víno podávejte vychlazené na 10°C jen tak samotné nebo k rybám či kořeněným pokrmům jako je například jehněčí na kari.

    219 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem