Bedýnka plná překvapení, Fučík, 6x0,75l
Popis
Pálava, 2020, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l
Suché, bílé víno, které zrálo a kvasilo v dubovém sudu. Víno má sytě zlatou barvu a je typické svojí medovou vůní obohacenou tóny tropického ovoce. V chuti dominuje tropické ovoce.
Frankovka, 2019, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l
Víno leželo 24 měsíců v sudech různých typů. Sytá červená barva. Paleta vůní s dominujícími švestkami a černým rybízem, které naleznete i v chuti tohoto vína doprovázené ostružinami a černou moruší.
Ryzlink vlašský, 2019, sur-lie, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l
Suché víno vyrobené metodou sur-lie, tzn. krášlením na jemných kalech ve velkém sudu. Víno má žlutou barvu se zlatými odlesky. Kořenitě-medový buket obohacený jemnými hřejivými tóny mandlí a tóny broskví.
Chardonnay, 2018, Diamond, pozdní sběr,suché, Fučík, 0,75l
Toto víno má nazlátlou barvu s medovým odleskem. Ve vůni ucítíte tropické ovoce a žlutý meloun. Plná chuť je obohacena šťavnatými jablky, je strukturovaná a dlouho doznívající.
Ryzlink rýnský, 2019, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l
Suché víno, které zrálo dva roky v dubovém sudu. Sytě zlatá barva doplněna vůní dřeva a propolisu s meruňkovým závěrem. Šťavnatá chuť letního ovoce s tóny nektarinky. Víno je předurčeno k dlouhé archivaci.
PET – NAT 2021, suché, Fučík, 0,75l
Komplexní víno plné minerálů i vitamínů. Sytě zlatá barva je doplněna vůní jablek a broskví. V chuti ucítíte bílý meloun obohacený tóny pomerančové kůry a máty. Závěr je dlouhý a plný energie.
Podobné produkty
Země původu | Česká republika |
Vinařská oblast | Morava |
Objem lahve | 6 x 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“
Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.
Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.