Při objednání do neděle 14.12. garantujeme doručení do Vánoc.

Ryzlink vlašský, 2020, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Světlá barva tohoto vína je doplněna svěží vůní jablka. Chuť letních broskví, melounu a angreštu je obohacena minerálním zakončením.

Doporučujeme podávat k rybám, mořským plodům a tvrdým sýrům

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 259 Kč
Ušetříte 26 Kč (–10 %)
233 Kč
Kód produktu 67989
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • In vino veritas RV Kód: 12550
    Ryzlink vlašský, suché, Krist, 0,75l
    Na cestě Značka: Vinařství Krist

    Prozářená světle žlutá barva se skromnějším aroma citrusových plodů. V chuti se projevuje vyšší ostrostí, která připomíná čerstvý zázvor.

    95 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2020
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Pod Svatým kopečkem I.
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 11,0 %
Zbytkový cukr 5,0 g/l
Kyseliny 5,6 g/l
Řada Exclusive
Číslo šarže 2010

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.