› Prodávané značky › Vinařství Louis Jadot
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 21 položek celkem
Červené burgundské víno Santenay "Clos de Malte fermantovalo po dobu 3-4 týdnů a následně zrálo v sudech po dobu 15 měsíců. Je to červené burgundské víno se skutečným charakterem. Jemná, ale komplexní vůně bobulového ovoce. Chuť šťavnatá, ale nevtíravá, přirozeně elegantní a dlouhá.
Apelace Bouzeron je jediným burgundským bílým vínem z odrůdy Aligoté. Minerální, šťavnaté s překvapivou, ale příjemnou hořkostí v dochuti. Ale pozitivní hořkost zralých grepů - jen její chuťový dotek, který vás vyzívá k dalšímu napití. Rozhodně víno a odrůda, která stojí za to poznat.
Burgundské červené ve své tmavě rubínové podobě. Intenzivní vůně s tóny zralého červeného ovoce a decentními tříslovinami. Víno ve své chutě, široké, bohaté a plné, navíc mnohovrstevnaté Pinot Noir. Beaune 1er cru je často ve stínu známějších apelací jako je například Pommard či Gevrey Chambertin, ale v kategorii "velkého" Burgundska - Côte d´Or se jedná o jeden z nejzajímavějších poměrů ceny a kvality. Navíc toto víno disponuje unikátní průřezem jednotlivých parcel Premier cru v ročníku 2015.
Oceněno 96 body Decanter.
!!!Předprodej, objednat můžete nyní. Expedovat budeme tak, aby bylo 19. 11. 2020 u Vás nebo připraveno k vyzvednutí na výdejnách!!!
Oficiální zahájení prodeje Beaujolais Nouveau letos připadá na čtvrtek 19.11. 2020.
Mladé víno v exkluzivní lahvi o objemu 3L. Jen 6 ks v ČR. Hit loňského roku mezi Beaujolais Nouveau - mladé víno od burgundské ikony - vinařství Maison Louis Jadot.
Morgon je jedno z deseti cru v Beaujolais. Je vyhlášen svou plností a komplexností. Je považován za "mužské" vyjádření Gamay mezi cru z Beaujolais. Víno fermentovalo v dřevěném sudu a následně i rok zrálo v bariku, z 50% novém, z 50% jedno-ročním. Tmavá barva, vůně tmavého ovoce s dotekem divokosti a určitého odlehčení ovocem červeným. Třísloviny zakulacené, které vínu umožňují zrát ještě několik let.
92 bodů Wine and Spirit.
Coteaux bourguignons od Louis Jadot je vínem, které spojuje Beaujolais a Burgundsko. Beaujolais mu dodává odrůdu Gamay, pěstovanou na žulovém podloží. Burgundsko zase tradiční Pinot Noir na jílovito-vápencovém podloží. Výsledkem je víno plné, vyrovnané, které vyjadřuje jemnost a aromatickou čistotu svých dvou odrůd. Tóny svěžího červeného ovoce, lehkosti, šťavnatosti. Příjemné a snadno pitelné víno.
Červené burgundské víno Corton Greves grand cru fermantovalo po dobu 3-4 týdnů a následně zrálo v sudech po dobu 18-20 měsíců. Díky výjimečnému podloží je Corton Greves mohutné a delikátní červené víno zároveň. S temou barvou a mohutnou vůní drobného červeného ovoce, která je doplněna kořeněnými tóny. Dobře zakomponované třísloviny a výtečně nastavená struktura vína mu umožňuje dlouhodobé zrání.
Slavné minerální a svěží víno z podoblasti Burgundska - z Chablis, v kategorie Premier cru a z vyhlášené parcely Fourchaume. Světlá barva šedými odlesky. Vůně velmi květnatá s dotekem zimolezu a lípového květu. Chuť svěží, minerální, ale i dobře strukturovaná, vyvážená mezi jiskrnou svěžestí a ovocnou plností. Dozrává do elegance.
Vrcholné Chablis Grand cru z vinařství Maison Louis Jadot. Jiskrná barva s dotekem zlatých odstínů. Hrozny pocházejí z vinice z východní orientací, dodávají vínu plnost, hutná texturu a plnou chuť. Díky optimální době sklizně se otevírá široká škála vůní a vyvážená chuť.
Tradiční hit mezi mladými Beaujolais Nouveau - mladé víno od burgundské ikony - vinařství Maison Louis Jadot.
Sada tří klasických burgundských vín z vinařství Maison Louis Jadot. Lahve jsou v dárkové dřevěné kazetě.
Víno z ne příliš známé burgundské apelace sousedící s Aloxe-Corton. Bohatá a intenzivní vůně plná tóny višní, švestek a lehké kořenitosti. Živoucí víno, elegantní, s rovnováhou mezi plnou chutí a zakomponovanými tříslovinami. Postupně se v chuti objevují tóny čerstvých kávových zrn, třešní a čerstvých fíků. Dlouhá dochuť s kořenitým dotekem.
Beaujolais-Villages "Combe aux Jacques" je červené suché víno z Beaujolais. Je vyrobeno stejnou metodou jako všechna ostatní vína tohoto regionu - (semi-) karbonicou macerací.
Část hroznů do tohoto vína pochází z cru Beaujolais nazvaného Régnié. Dlouhá macerace umožnila vínu získat na výrazné aromatice i chuti.
Díky pevné struktuře má nadstandardní potenciál ke zrání oproti jiným vínům Beaujolais.
Červené burgundské víno Givry pochází ze stejnojmenné vesnice (mezi Mercurey a Montagny). Podloží je vápencové s původem až v období křídy. Proto zdejší podmínky jsou přirovnávány k tém z Volnay. Období vinifikace (macerace a fermentace) probíhá u tohoto vína zhruba 3 týdny. Následně zraje v sudu po dobu 10-12 měsíců. Givry je burgundské červené víno výrazné barvy, přímé, bohaté a jemné zároveň. Vůně velmi ovocná, koncentrovaná. Chuť živoucí a bohatá. Vícevrstevnatá.
Bourgogne Pinot Noir "Couvent des Jacobins" Louis Jadot. Hrozny pocházející z Côte de Nuits přinášejí pevné třísloviny. Oproti část z Côte de Beaune dodává vínu ovocnou linku. Celkově je víno vyráběno s cílem o co nejpřesnější vyjádření Burgundska a jeho charakteru - červeného ovoce, růžových lístků, doteku čokolády a s postupným zraním také zemitost, kořenitost. Víno zraje částečně na dubových sudech po dobu 9-16 měsíců (dle ročníku).
Bílé burgundské víno Santenay Clos de Malte je z Côte de Beaune. Víno fermentuje v dubových sudech a následně i zraje po dobu 15-17 měsíců. Je to velmi minerální víno s vůní plnou bílého dužninového ovoce. Dobře strukturované víno, které má značný potenciál k vyzrávání. 93 bodů James Suckling pro ročník 2014