Degustační balíček Classic, Vajbar, 5+1 ZDARMA, 6x0,75l
Popis
Ryzlink rýnský 2022, pozdní sběr, polosuché
Barva je jasně zlatá se žlutými odlesky. Vůně je pevná, plná a výrazná. Dominují zralé meruňky, za nimi přichází citrusy v medu, horská louka a v závěru sušené bylinky. Chuť je oblá a bohatá, svěží s meruňkami a broskvemi. V druhé vlně pikantní tóny bílého rybízu a kandované citronové kůry. Dlouhá minerální dochuť.
Podávejte k vepřové kotletě pomalu pečené na kořenové zelenině.
Sauvignon 2022, pozdní sběr, polosuché
Výrazný, plný a svěží polosuchý Sauvignon - miláček davů.
Barva je bledě žluto-zelenkavá. Vůně je výrazná a svěží. Najdeme v ní angrešt, bílý rybíz, meruňky a v závěru pikantní rybízové listy. Chuť je svěží a minerální. Přináší angreštovou a meruňkovou šťávu, zralé hrušky máslovky. Dlouhá lehce nasládlá dochuť s pikantní kyselinou.
Podávejte k předkrmům z kozího sýra.
Neuburské Terroir 2019, pozdní sběr, suché
Barva je zlato-šedá se zelenými odlesky. Vůně je plná a pevná s minerálním základem a citrusovou svěžestí. Nacházíme citrony, mandarinky a grepy, za nimi i broskve, meruňky, mirabelky a rybíz. Chuť je koncentrovaná, výrazná a bohatá. Letní bobulové ovoce se tu potkává se svěží stopou citrusů a pikantní stopou sušených travin. V dlouhém závěru dominuje bílý rybíz. Podávejte k vepřové pečeni protkané celerem.
Rulandské modré 2021, výběr z hroznů, suché
Exkluzivní Pinot z mikulovska. Vyzrálý a sametovyý...
Barva je sytě rubínová s granátovými menisky. Vůně je plná, bohatá a marmeládová. Snoubí se tu sladké tóny marmelád z lesního a zahradního ovoce s aromatickým kořením a čokoládou. Chuť je oblá, plná a zralá. Nacházíme zralé lesní ovoce, jemné tóny marmelád, čokoládu a sušené brusinky Dlouhá, ušlechtilá dochuť. Pro nejlepší dojem nezapomeňte víno dekantovat.
Doporučujeme k jelení svíčkové na smetaně.
Frankovka 2021, výběr z hroznů, suché
Barva je sytě rubínová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná.
Najdeme v ní borůvkový kompot, lineckou marmeládu, 80% čokoládu i jemné stopy kůže. V závěru decentní pikantní tóny černorybízových listů. Chuť je zralá, hladká a hutná, bohatě ovocná v tónech višňové i rybízové marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a borůvkového kompotu v dlouhém závěru.
Doporučujeme k jelenímu hřbetu na víně.
----------------------------------------------------------------
+ ZDARMA
Veltlínské zelené 2022, kabinetní, suché
Svěží laskavé víno s výraznými tóny minerálů a citrusů by nemělo chybět na žádném z vašich setkání s přáteli. Můžete ho pít až do rána!
Barva je zlatavá. Vůně je svěží a bohatá, v tónu sušených meruněk, broskví a špendlíků. Chuť je příjemně šťavnatá s dynamickou kyselinou. Nejprve svěží po meruňkách a bílém rybízu, v druhé vlně nastupují pikantní tóny sušených bylinek. Dlouhá kořenitá dochuť.
Doporučujeme k jemným paštikám.
Země původu | Česká republika |
Vinařská oblast | Morava |
Vinařská obec | Rakvice |
Viniční trať | Trkmansko |
Objem | 6 x 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.
Historie vinařství
Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.
Vinařský kraj: | Morava | Adresa: | Nádražní 480, 691 03 Rakvice |
Vinařská oblast: | Morava | Česká republika | |
Vinařská podoblast: | Velkopavlovická | Vinařská obec: | Rakvice |
Filozofie vinařství
Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.
Klasifikace produkovaných vín
Vinařství produkuje široké spektrum vín:
- Jakostní odrůdová vína
- Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
- Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)
Terroir a detail vinic
Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.
Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích
Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.