Vinařství Vajbar
Tradiční odrůdy vín z rukou zkušeného vinaře.
Vinařství Vajbar patří rodině, která žije vínem po staletí stejně jako celá obec Rakvice. Tři viniční tratě produkují díky skvělým půdním i klimatickým podmínkám špičková jakostní a přívlastková vína
Historie
Vinařství Vajbar vyrábí kvalitní vína v menších šaržích od roku 1994. Navazuje samozřejmě a tradici pěstování vinné révy v celém kraji kolem obce Rakvice. Samotná vinařská rodina má své kořeny také úzce spjaté s vínem. V rodinném rodokmenu je nejstarší zmínka o pěstování révy už konce 19. století.
V moderní historii vinařství byl zásadní rok 2007, kdy byla zakoupena nová lahvovací linka. Vína jsou od té doby déle svěží a výrazná.
Ocenění
Každý rok posbírá vinařství Vajbar desítky prestižních ocenění. Jmenujme například Vinařské Litoměřice, Vinum Juvenale nebo Weinparade Poysdorf.
Lokalita
20 hektarů vinic se rozkládá v okolí Rakvic ve třech tratích: Kozí horky, Krefty a Trkmansko. Produkce je regulována na 2.5 kg na keř. Díky ekologickému systému je produkce šetrná k přírodě, bez které by réva nemohla existovat.
Odrůda
Vinařství Vajbar vyrábí jakostní a přívlastková vína z nejoblíbenějších odrůd Pálava a Veltlínské zelené. Další pěstované odrůdy jsou Müller Thurgau, Muškát moravský, Neburské, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Rulandské šedé, Tramín červený, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovka, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe a André.
Vinařství nyní vyrábí také stoprocentní hroznový mošt bez stabilizačních a konzervačních látek. Jeho základem jsou odrůdy Muškát moravský a André.
Zaujalo vás vinařství Vajbar? Vybírejte oblíbené odrůdy a objednávejte vína online!
Stránka 1 z 3 - 50 položek celkem
Stránka 1 z 3 - 50 položek celkem