Mezcal, Strana 2

 

Nejprodávanější

Stránka 2 z 2 - 29 položek celkem

  • Contraluz Cristalino, 36%, 0,7l Kód: 78793
    Contraluz Cristalino, 36%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Contraluz

    CONTRALUZ JE 100% ŘEMESLNÝ MEZCAL VYROBENÝ Z AGÁVE ESPADIN (Angustifolia)

    Je produktem procesu zrání a filtrace v malých dávkách, který je ve světě mezcalu nový. Náš mezcal Cristalino zraje přibližně 6 měsíců ve vypálených sudech z amerického dubu a filtruje se přes aktivní uhlí. Výsledkem je křišťálově čistá tekutina s elegantní směsí vůní a chutí, která je rafinovaná a zároveň plná charakteristického charakteru mezcalu.

    1 239 Kč
  • SingleMaguey Tepeztate 7001 Kód: 71787
    Mezcal Bozal Tepeztate, 45%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Mezcal Bozal

    Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou → následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.

    1 999 Kč
  • Mezcal Los Javis Reposado, 40,99%, 0,7l Kód: 65004
    Mezcal Los Javis Reposado, 40,99%, 0,7l
    Skladem (2 ks) Značka: Mezcal Los Javis

    Los Javis Espadin Reposado agáve také roste v aridní oblasti centrálního údolí Oaxacy.

    Nicméně tato agáve sklízíme ihned po deštivém období, abychom zdokonalili jejich chuť. 

    Aroma: heřmánek, ochucené karamelizované máslo a seno

    Chuť: dřevo, karamelizované máslo, marcipán a banánový chlebíček

    Dvakrát destilováno

    1 099 Kč
  • Mezcal Los Javis Tobala, 46,97%, 0,7l Kód: 65003
    Mezcal Los Javis Tobala, 46,97%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Mezcal Los Javis

    Většině druhů Tobalá se vyskytuje v divokých nížinách a na stráních kaňonů ve vysokých nadmořských výškách.

    Los Javis Tobalá se sklízejí po 12 až 15 letech. 

    Aroma: kůže, chili, jalapeno a pečená dýňě

    Chuť: chili, zelený pepř, šalvěj s nádechem kouře a citronový olej

    Dvakrát destilováno.

    2 999 Kč
  • Mezcal Los Javis Jabalí, 47,80%, 0,7l Kód: 65002
    Mezcal Los Javis Jabalí, 47,80%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Mezcal Los Javis

    Mezcal Los Javis Jabalí je limitovaná edice mezcalu.

    Divoké agáve se sklízí ručně v odlehlé oblasti Miahuatlán de Porfirio Díaz.

    Agáve určené k výrobě mezcalu Los Javis Jabalí, se pěstuje na vyprahlých vápencových pláních městečka

    Mengoli. Agáve Jabalí je také známé jako Agave Kerchovei nebo Agave Convallis. 

    Aroma: břidlice, sušená tráva, černý čaj, kandované citrusy

    Chuť: vanilkový krém, créme brûlée, doutníky, sladké datle, kořeněná příchuť na závěr

    Dvakrát destilováno.

    3 199 Kč
  • Mezcal Bozal Tobasiche1 Kód: 8532
    Mezcal Bozal Tobasiche, 47%, 0,7l
    Skladem (2 ks) Značka: Mezcal Bozal

    Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou → následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.

    1 999 Kč
  • Mezcal Bozal Ensamble Kód: 8531
    Mezcal Bozal Ensamble, 47%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Mezcal Bozal

    Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou → následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.

    1 599 Kč
  • Mezcal Bozal Cuishe, 47%, 0,7l1 Kód: 8530
    Mezcal Bozal Cuishe, 47%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Mezcal Bozal

    Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou → následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.
    Čistota té nejlepší agáve, sladkost se špetkou nakouřenosti a zemitosti – skvělý zážitek.

    1 999 Kč
  • Gusano Rojo Mezcal, 38%, 0,7l Kód: 14416
    Gusano Rojo Mezcal, 38%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Gusano Rojo

    Pravý 100% agave mezcal z mexického státu Oaxaca. Gusano Rojo znamená v překladu Červený Červ a toho najdeme jak na etiketě, navržené v roce 1940 Jacobem Páezem, tak uvnitř láhve tohoto snad nejrozšířenějšího mezcalu na světě, prodávajícího se dnes ve více než 22 zemích pěti kontinentů.

    Ve skutečnosti se jedná o larvu motýla, která žije uvnitř srdcí agáve a je přidávána od roku 1950 do lahví mezcalu, aby mu propůjčila speciální příchuť.

    849 Kč

Stránka 2 z 2 - 29 položek celkem