Vajbarův Svařák, bag in box, Vajbar, 3l

39 hodnocení
 
 

Svařené víno dle původního moravského rodinného receptu. Vzniklo studenou macerací koření ve Frankovce, moravské zemské víno, doslazené pouze hroznovým cukrem. To tu ještě nebylo.

3 litry radosti, které stačí jen ohřát a vypít. Samozřejmě si můžete ohřát vždy jen potřebné množství a zbytek nechat v ochranné atmosféře Bag in Boxu na další dny. Jen pozor při ohřívání - ať se nedostane do varu. Pochopitelně můžete ohřívat i jednotlivé hrnky či sklenice přímo v mikrovlnné troubě.

Pokud budete mít pocit, že je svařák málo sladký, můžete jej přisladit cukrem. Samozřejmě, že můžete i dekorovat plátkem citronu či pomeranče, nebo přidat hrozinky či jiné sušené ovoce.

Aromatizovaný nápoj z červeného vína Frankovka.

Dostupnost Skladem (5 ks)
289 Kč    
Kód produktu 76327
Značka Vinařství Vajbar
Kategorie Bag in Box
 

Podobné produkty

Země původu Česká republika
Obsah alkoholu 12,0 %
Objem lahve 3 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.