Pálava, 2023, pozdní sběr, suché, Vajbar, 0,75l

2 hodnocení
 
 

Vlajková loď vinařství Vajbar, Pálava 2023, pozdní sběr, zaujme svou překvapivě suchou, ale zároveň bohatou chutí. Světle zlatá barva a vůně plná nuancí bílé růže, jitrocelu, a zralých citrusů otevírá cestu k chuťové harmonii ovoce a koření. Ideální doplněk ke kachně na pomerančích.

Dostupnost Vyprodáno
249 Kč
Kód produktu 89840
Značka Vinařství Vajbar
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Pálava 2023, pozdní sběr, suché, od vinařství Vajbar představuje víno, jež dokonale odráží bohatství a rozmanitost jižní Moravy, oblasti známé svou vinařskou tradicí a jedinečnými podmínkami pro pěstování vinné révy. Tento ročník je vlajkovou lodí vinařství, který se může pochlubit nejen svým místem původu, ale i moderním přístupem k vinařství, který je pečlivě spojen s tradicí a historií rodiny Vajbar.

Světle zlatá barva láká k prvnímu ochutnání, přičemž vůně nabízí širokou paletu vůní od květů bílé růže přes zralé citrusy až po náznaky jitrocelu. Chuť vína je bohatá, vyvážená, nabízející dokonalou harmonii mezi svěží suchostí a plností, kde se snoubí ovocné tóny s jemným kořením a dotekem citrusů, což vede k dlouhé a kořenité dochuti s nádechem červeného grepů.

Bronislav Vajbar, hlava vinařství, je dědicem bohaté rodinné tradice pěstování hroznů a výroby vína, která sahá až do 19. století. Jeho osobní přístup k vinařství a neustálé zdokonalování technologií, od řízeného kvašení po moderní filtrační metody, zajišťuje, že každá láhev vína je výrazem nejen historie a tradice, ale i nejmodernějších postupů a technik v oboru.

Víno Pálava od Vajbara je dokonalým příkladem toho, jak může být suché víno plné a bohaté, překvapující svou komplexností a harmonií chutí. Vinařství se nachází v oblasti s ideálními klimatickými a půdními podmínkami, což umožňuje vytvářet vína vysoké kvality, která jsou ceněna jak odborníky, tak milovníky vína.

Toto víno je vysoce doporučováno jako doprovod k široké škále pokrmů, ideálně kachně na pomerančích, kde jeho charakteristická chuť a aroma mohou plně vyniknout. S každým ročníkem Pálavy se vinařství Vajbar snaží překonat sama sebe a nabídnout milovníkům vína nejen skvělý chuťový zážitek, ale i kousek historie a tradice, která je s výrobou vína neodmyslitelně spojena.

Podobné produkty

  • Merlot, bag in box, polosladké, Vajbar, 5l Kód: 14584
    Merlot, bag in box, polosladké, Vajbar, 5l
    Skladem (7 ks) Značka: Vinařství Vajbar - bag in box

    Víno má krásnou temně rudou barvu. Vůně je ovocná s výraznými tóny přezrálých třešní a višní, doplněná jemnou kořenitostí. V chuti je velmi hebké a sametové s harmonicky sladěnými tříslovinami a příjemnou kyselinkou. 

    359 Kč
  • p4213401 0da1c Kód: 18074
    Frankovka rosé, bag in box, polosuché, Vajbar, 3l
    Skladem (2 ks) Značka: Vinařství Vajbar

    Barva je starorůžová. Vůně je plná, příjemně nasládlá. Najdeme v ní zralé jahody i jahodový kompot, v druhé vlně až bonbónová. Chuť je mohutná a široká. Zralé jahody se snoubí s lesními, s malinami a marmeládou ze zahradního ovoce. Delší dochuť jemně vysušuje koření a kyselina. Doporučujeme k jemným krémovým dezertům.

    299 Kč
  • TRAMÍN ČERVENÝ, BAG IN BOX, POLOSUCHÉ, VAJBAR, 5L Kód: 13280
    Tramín červený, bag in box, polosuché, Vajbar, 5l
    Skladem (8 ks) Značka: Vinařství Vajbar - bag in box

    Tramín červený  je pikantní víno s výraznou kořenitou vůní a chutí.

    399 Kč
  • svarak Kód: 76327
    Vajbarův Svařák, bag in box, Vajbar, 3l
    Skladem (7 ks) Značka: Vinařství Vajbar

    Svařené víno dle původního moravského rodinného receptu. Vzniklo studenou macerací koření ve Frankovce, moravské zemské víno, doslazené pouze hroznovým cukrem. To tu ještě nebylo.

    3 litry radosti, které stačí jen ohřát a vypít. Samozřejmě si můžete ohřát vždy jen potřebné množství a zbytek nechat v ochranné atmosféře Bag in Boxu na další dny. Jen pozor při ohřívání - ať se nedostane do varu. Pochopitelně můžete ohřívat i jednotlivé hrnky či sklenice přímo v mikrovlnné troubě.

    Pokud budete mít pocit, že je svařák málo sladký, můžete jej přisladit cukrem. Samozřejmě, že můžete i dekorovat plátkem citronu či pomeranče, nebo přidat hrozinky či jiné sušené ovoce.

    Aromatizovaný nápoj z červeného vína Frankovka.

    289 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2023
Země původu Česká republika
Odrůda Pálava
Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Vinařská obec Rakvice
Viniční trať Trkmansko
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 13,5 %
Zbytkový cukr 6,9 g/l
Kyseliny 6,1 g/l
Bezcukerný extrakt 21,1 g/l
Číslo šarže 8923

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.