Tramín červený, 2022, výběr z bobulí, sladké, Žůrek, 0,5l

Neohodnoceno
 
 

Barva vína je zlatožlutá, vůně kořenitá připomínající liči.
Chuť plná, kořenitá s tóny rozinek a medu.
Doporučujeme podávat na závěr stolování k dortům, sladkým zákuskům nebo ovčím sýrům.

Dostupnost Vyprodáno
239 Kč
Kód produktu 81015
Značka Vinařství Žůrek
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • TR 2018 bronz Kód: 18098
    Tramín červený, 2022, Standard Line, jakostní, polosuché, Mikrosvín, 0,75l
    Skladem (3 ks) Značka: Vinařství Mikrosvín Mikulov

    Chuť: chuť je středně plná, pokračující ve výrazu z aroma, projevuje se jemná elegantní kořenitost podbarvená květinovými tóny uvadajících růží, pikantní kyselinka dodává chuti příjemnou svěžest, dochuť je dlouhá květinově doznívající na patře

    Vůně: vůně je jemná a elegantní, s typickým, ale decentním projevem květů růží, pivoněk a fialek podpořená typickou velmi jemnou sametovou kořenitostí

    149 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Výběr z bobulí
Obsah cukru Sladké
Ročník 2022
Země původu Česká republika
Odrůda Tramín červený
Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Slovácká
Vinařská obec Polešovice
Viniční trať Nové hory
Objem lahve 0,5 l
Obsah alkoholu 13,0 %
Zbytkový cukr 56,8 g/l
Obsah kyselin 6,8 g/l
Číslo šarže 45/22

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.