Proces výroby Prosecca

Seřaďte proces výroby Prosecca

Přetáhněte fáze výroby do správného pořadí od začátku do konce. Jakmile budete mít pocit, že je vše správně, stiskněte tlačítko "Zkontrolovat".

Fáze výroby:

 
Sklizeň hroznů

Ruční nebo mechanická sklizeň odrůdy Glera koncem srpna až září

 
Odstopkování a lisování

Šetrné odstranění stopek a rychlé lisování pro získání čiré moštu

 
První fermentace

Kvašení moštu na základní víno při kontrolované teplotě 18-20°C

 
Přesun do tlakových tanků

Přelití vína do speciálních ocelových autoklávů (autoclave)

 
Druhá fermentace (Charmatova metoda)

Přidání kvasnic a cukru, kvašení pod tlakem 4-5 atmosfér po 30-60 dní

 
Chlazení a filtrace

Zastavení fermentace chlazením na -4°C a filtrace kvasnic

 
Korekce a stáčení

Úprava cukernatosti (dosage) a stáčení do lahví pod tlakem

 
Označení a expedice

Nalepení etiket, kontrola kvality a expedice k prodeji

Správné pořadí:

Sem přetáhněte fáze v správném pořadí